Последни Вести

Студентите барат решенија за енергетска ефикасност и одржлив развој
Студентите барат решенија за енергетска ефикасност и одржлив развој

Целта на оваа конференција, според организаторите, е на едно место да ги обединат студентите, претставниците од академската средина и компаниите кои се занимаваат со проблематиката на енергетската ефикасност и одржливиот развој за да се претстави нивната активност и да се овозможи научно-истражувачка работа

Отворено писмо до јавноста -
Отворено писмо до јавноста - "Вакцинирањето - прашање на избор, слободата над се"

По повод светскиот ден на вакцините кој се одбележува од 24 до 30 Април, групата родители „Вакцинирањето - прашање на избор, слободата над се“, преку јавно писмо ги повикува медицинските власти да го (ги) лоцираат и соодветно казнат виковникот (виновниците) за следните сериозни прекршувања на човековите права и слободи кои системски се кршат во нашата земја и тоа:

Иднината на државата е во младите луѓе!
Иднината на државата е во младите луѓе!

Се наоѓаме во период на изборна еуфорија во нашата држава. Секојдневните политички пораки кои политичарите си ги упатуваат меѓусебно, но и до народот нема да најдат простор во оваа колумна. Зошто?

Унеско ја избра 2014 за меѓународна година на кристалографијата
Унеско ја избра 2014 за меѓународна година на кристалографијата

2014 е официјално “Меѓународна година на кристалографијата” (анг. International Year of Crystallography, IYCr). Оваа година светот прославува еден век од примената на рендгенската дифракција за анализа на структури од кристални материјали.

СтипендииПовеќе »

ВработувањеПовеќе »

ПраксаПовеќе »

Останати конкурси Повеќе »

Останати Вести