Последни Вести

Анастасија Стојковиќ, девојката со најубавиот ракопис: Ме мотивиравте да ја изучувам кирилската калиграфија
Анастасија Стојковиќ, девојката со најубавиот ракопис: Ме мотивиравте да ја изучувам кирилската калиграфија

Најголемиот предизвик беше и сè уште е да се остане доследен на пишувањето. Калиграфијата е вештина која бара многу внимание, трпеливост и упорност за да се видат посакуваните резултати

Скопјани сѐ помасовни во бојкотот на наставата в среда. Дали некој мисли на нашите деца?
Скопјани сѐ помасовни во бојкотот на наставата в среда. Дали некој мисли на нашите деца?

Свесни сме и работиме на развивање на свеста за потребата од заштита на животната средина во образовниот процес и промовирање на заштитата на животната средина. Но, поддршка на иницијатива за бојкот на настава не можеме да дадеме од проста причина што тоа е на штета на наставниот процес. Сепак Законот предвидува дека училиштето ќе мора да изнајде начини за да го реализира фондот на предвидени часови по соодветните наставни предмети, како и вкупниот број 180 наставни денови – велат од МОН за Факу

Препорачани огласиПовеќе »

Интернационални огласиПовеќе »

ВработувањеПовеќе »

ПраксаПовеќе »

СтипендииПовеќе »

Останати конкурси Повеќе »

Останати Вести