Активни конкурси: Стипендии (33 активни) 1/2

Prepare for your MBA with the Pre-MBA Boot Camp at CEIBS
Стипендии

Prepare for your MBA with the Pre-MBA Boot Camp at CEIBS

повеќе »
Study your MBA at highly accredited emlyon business school on a scholarship!
Стипендии

Study your MBA at highly accredited emlyon business school on a scholarship!

повеќе »
Програмата Стипендиум Хунгарикум (Stpendium Hungaricum) доделува 20 стипендии на кандидати од Република Македонија
Стипендии

Програмата Стипендиум Хунгарикум (Stpendium Hungaricum) доделува 20 стипендии на кандидати од Република Македонија

Програмата Стипендиум Хунгарикум (Stpendium Hungaricum) на Владата на Унгарија преку фондацијата Темпус Паблик (Tempus Public Foundation) за академската 2017/2018 година, предвидува да бидат доделени вкупно 20 стипендии на кандидати од Република Македонија и тоа:

повеќе »
Отворен повик за 6 целосни стипендии на Руската Претседателска Академија (RANEPA)
Стипендии

Отворен повик за 6 целосни стипендии на Руската Претседателска Академија (RANEPA)

Македонија2025 со гордост објавува дека оваа година, членот на клубот на Лидери на Македонија2025, Никола Ќурчиски, обезбеди 2 целосни стипендии за додипломски студии и 4 целосни стипендии за постдипломски-мастер студии, на Руската Претседателска Академија за академската година 2017.

повеќе »
Undergraduate scholarship program at Minerva
Стипендии

Undergraduate scholarship program at Minerva

Get the unique chance to experience San Francisco, Buenos Aires, London, Berlin, Taipei, and Seoul all with one undergraduate program with Minerva Schools at KGI.

повеќе »
Конкурс за доделување на стипендии за прв циклус додипломски студии од областа на филмската уметностна (FAMU) во Прага, Република Чешка
Стипендии

Конкурс за доделување на стипендии за прв циклус додипломски студии од областа на филмската уметностна (FAMU) во Прага, Република Чешка

Министерството за образование и наука за академската 2017/2018 година ќе додели 2 (две) стипендии на додипломски студии од прв циклус од областа на филмската уметност, која е од посебно научно, образовно значење за Република Македонија на Film Academy of Performing Arts (FAMU) во Прага, Република Чешка.

повеќе »
Конкурс за доделување на 20 целосни стипендии за додипломски, постдипломски и докторски студии на државните високообразовни установи во Унгарија
Стипендии

Конкурс за доделување на 20 целосни стипендии за додипломски, постдипломски и докторски студии на државните високообразовни установи во Унгарија

Програмата Стипендиум Хунгарикум (Stpendium Hungaricum) на Владата на Унгарија за академската 2017/2018 година, предвидува да бидат доделени вкупно 20 стипендии на кандидати од Република Македонија и тоа:

повеќе »
Стипендии за додипломски (редовни) и магистерски студии и специјализации на државните универзитети во Народна Република Кина
Стипендии

Стипендии за додипломски (редовни) и магистерски студии и специјализации на државните универзитети во Народна Република Кина

Владата на Народна Република Кина за академската 2017/2018 година доделува 18 стипендии за додипломски (редовни) и магистерски студии и специјализации на државните универзитети во Народна Република Кина и 3 стипендии во рамки на Централно-Источно Европската програма за медицина на државните универзитети во Народна Република Кина.

повеќе »
Меѓународна стипендија за „Jean d’Alembert“
Стипендии

Меѓународна стипендија за „Jean d’Alembert“

Through this program, the Paris-Saclay Excellence Initiative aims to enable highly qualified foreign scientists to spend long periods of time (from 6 to 12 months) in one of the laboratories within its perimeter

повеќе »
Грантови за интернационални студенти од универзитетот во Болоња
Стипендии

Грантови за интернационални студенти од универзитетот во Болоња

Target groups are international students whose qualifications were obtained in an institution outside of the Italian education system.

повеќе »
Стипендии за додипломски студии на универзитетот во Вестминстер
Стипендии

Стипендии за додипломски студии на универзитетот во Вестминстер

Westminster’s Full International Scholarships are the University’s most competitive scholarships that are open to international students from developing countries who wish to pursue a full-time Undergraduate degree at the University of Westminster.

повеќе »
Стипендии за интернационални талентирани студенти
Стипендии

Стипендии за интернационални талентирани студенти

Each year, 54 (one-time) scholarships each worth EUR 5,000 are available to prospective bachelor’s or master’s degree students.

повеќе »
Оглас за Фулбрајт програмата за академската 2018-2019 година
Стипендии

Оглас за Фулбрајт програмата за академската 2018-2019 година

Се објавува почеток на поднесувањето на пријави за Фулбрајт студентската програмата за академската 2018-2019 година за пост-дипломски студии (визитинг студенти истражувачи и магистерски студии

повеќе »
Study in UK - Denys Holland Scholarships
Стипендии

Study in UK - Denys Holland Scholarships

The deadline for your application is: Friday, 7 July 2017 at 5pm (UK time).

повеќе »
Стипендии за ЛГБТ Јеил
Стипендии

Стипендии за ЛГБТ Јеил

Lesbian, Gay, Bisexual, and Transgender Studies at Yale University is proud to announce the second annual Yale LGBT Studies Research Fellowship

повеќе »
Конкурс за доделување стипендии за академски студии од втор циклус во странство за академската 2017/2018 година
Стипендии

Конкурс за доделување стипендии за академски студии од втор циклус во странство за академската 2017/2018 година

Министерството за образование и наука за академската 2017/2018 година ќе додели стипендии за академски студии од втор циклус во странство

повеќе »
Стипендии за студирање во Индонезија
Стипендии

Стипендии за студирање во Индонезија

две програми за доделување на стипендии за студии во Индонезија и тоа:

повеќе »
← Претходна 12 Следна →