Архива: Стипендии (608 архивирани) 1/31

Prepare for your MBA with the Pre-MBA Boot Camp at CEIBS
Стипендии

Prepare for your MBA with the Pre-MBA Boot Camp at CEIBS

повеќе »
Стипендија „International Merit“ на универзитетот Монаш во Австралија
Стипендии

Стипендија „International Merit“ на универзитетот Монаш во Австралија

Monash International Merit Scholarship is open for all the international applicants.This year 31 scholarships are available.

повеќе »
Повик за интернационални таленти: доделување на 40 стипендии
Стипендии

Повик за интернационални таленти: доделување на 40 стипендии

8 competitions awarding 40 scholarships for the Master of Arts Degree and Academic Master starting in September 2017 are waiting for you.

повеќе »
Стипендии за јазични курсеви и студирање во Италија
Стипендии

Стипендии за јазични курсеви и студирање во Италија

Владата на Република Италија за академската 2017/2018 година доделува стипендии за македонски државјани, наменети за:

повеќе »
Стипендии од италијанската влада за странски студенти
Стипендии

Стипендии од италијанската влада за странски студенти

The Italian Government awards scholarships for studying in Italy both to foreign citizens and Italian citizens resident abroad (IRE) for the Academic Year 2017-2018

повеќе »
Стипендии од италијанската влада за странски студенти
Стипендии

Стипендии од италијанската влада за странски студенти

Италијанската влада доделува стипендии за студирање во Италија.

повеќе »
Стипендии за додипломски студии на универзитетот во Вестминстер
Стипендии

Стипендии за додипломски студии на универзитетот во Вестминстер

Westminster’s Full International Scholarships are the University’s most competitive scholarships that are open to international students from developing countries who wish to pursue a full-time Undergraduate degree at the University of Westminster.

повеќе »
Стипендии за студирање во Индонезија
Стипендии

Стипендии за студирање во Индонезија

две програми за доделување на стипендии за студии во Индонезија и тоа:

повеќе »
Стипендии за ЛГБТ Јеил
Стипендии

Стипендии за ЛГБТ Јеил

Lesbian, Gay, Bisexual, and Transgender Studies at Yale University is proud to announce the second annual Yale LGBT Studies Research Fellowship

повеќе »
Undergraduate scholarship program at Minerva
Стипендии

Undergraduate scholarship program at Minerva

Get the unique chance to experience San Francisco, Buenos Aires, London, Berlin, Taipei, and Seoul all with one undergraduate program with Minerva Schools at KGI.

повеќе »
Аплицирајте за стипендијата „Алберт Ајнштајн 2018“
Стипендии

Аплицирајте за стипендијата „Алберт Ајнштајн 2018“

„The Einstein Forum“ и „Daimler“ и „Benz Foundation“ нудат пракса за извонредни млади мислители кои сакаат да работат на проект на различни полиња од нивните претходни истражувања

повеќе »
Стипендии за додипломски (редовни) и магистерски студии и специјализации на државните универзитети во Народна Република Кина
Стипендии

Стипендии за додипломски (редовни) и магистерски студии и специјализации на државните универзитети во Народна Република Кина

Владата на Народна Република Кина за академската 2017/2018 година доделува 18 стипендии за додипломски (редовни) и магистерски студии и специјализации на државните универзитети во Народна Република Кина и 3 стипендии во рамки на Централно-Источно Европската програма за медицина на државните универзитети во Народна Република Кина.

повеќе »
Radbourd програма за стипендии
Стипендии

Radbourd програма за стипендии

Кандидатите може да аплицираат за студии од повеќе области, а крајниот рок за пријавување е 1 април, 2017 година.

повеќе »
Конкурс за доделување на 20 целосни стипендии за додипломски, постдипломски и докторски студии на државните високообразовни установи во Унгарија
Стипендии

Конкурс за доделување на 20 целосни стипендии за додипломски, постдипломски и докторски студии на државните високообразовни установи во Унгарија

Програмата Стипендиум Хунгарикум (Stpendium Hungaricum) на Владата на Унгарија за академската 2017/2018 година, предвидува да бидат доделени вкупно 20 стипендии на кандидати од Република Македонија и тоа:

повеќе »
Отворен повик за 6 целосни стипендии на Руската Претседателска Академија (RANEPA)
Стипендии

Отворен повик за 6 целосни стипендии на Руската Претседателска Академија (RANEPA)

Македонија2025 со гордост објавува дека оваа година, членот на клубот на Лидери на Македонија2025, Никола Ќурчиски, обезбеди 2 целосни стипендии за додипломски студии и 4 целосни стипендии за постдипломски-мастер студии, на Руската Претседателска Академија за академската година 2017.

повеќе »
Програмата Стипендиум Хунгарикум (Stpendium Hungaricum) доделува 20 стипендии на кандидати од Република Македонија
Стипендии

Програмата Стипендиум Хунгарикум (Stpendium Hungaricum) доделува 20 стипендии на кандидати од Република Македонија

Програмата Стипендиум Хунгарикум (Stpendium Hungaricum) на Владата на Унгарија преку фондацијата Темпус Паблик (Tempus Public Foundation) за академската 2017/2018 година, предвидува да бидат доделени вкупно 20 стипендии на кандидати од Република Македонија и тоа:

повеќе »
Стипендии за интернационални талентирани студенти
Стипендии

Стипендии за интернационални талентирани студенти

Each year, 54 (one-time) scholarships each worth EUR 5,000 are available to prospective bachelor’s or master’s degree students.

повеќе »
Грантови за интернационални студенти од универзитетот во Болоња
Стипендии

Грантови за интернационални студенти од универзитетот во Болоња

Target groups are international students whose qualifications were obtained in an institution outside of the Italian education system.

повеќе »
Меѓународна стипендија за „Jean d’Alembert“
Стипендии

Меѓународна стипендија за „Jean d’Alembert“

Through this program, the Paris-Saclay Excellence Initiative aims to enable highly qualified foreign scientists to spend long periods of time (from 6 to 12 months) in one of the laboratories within its perimeter

повеќе »
Конкурс за доделување на стипендии за академската 2017/2018 година за студиски престои на државните високообразовни установи во Чешката Република
Стипендии

Конкурс за доделување на стипендии за академската 2017/2018 година за студиски престои на државните високообразовни установи во Чешката Република

Во тек е јавен конкурс за доделување на стипендии за академската 2017/2018 година за студиски престои на државните високообразовни установи во Чешката Република во времетраење од 2 до 10 месеци.

повеќе »
← Претходна 1234567 ... 31 Следна →