Игри

Пристигна продолжението на Супер Марио
Игри

Пристигна продолжението на Супер Марио

„Super Mario Run“ е достапна за корисниците на iPhone и iPad.

 
Како да заработите пари од креирање игри за мобилни телефони
Игри

Како да заработите пари од креирање игри за мобилни телефони

Претприемач објаснува како успеал да створи богатство од креирање игри за мобилни телефони.

 
Најдобрите апокалиптични видео игри
Игри

Најдобрите апокалиптични видео игри

Листа на видео игри со апокалиптични сценарија.

 
Дали можете да ги најдете сите животни во оваа досетлива загатка?
Игри

Дали можете да ги најдете сите животни во оваа досетлива загатка?

Сликата, која беше споделена од „Facebook“ страната „tHappens“, предизвика несогласување на интернет за тоа колку многу животни се вклучени.

 
Изберете симбол и прочитајте ја пораката за вашата иднина
Игри

Изберете симбол и прочитајте ја пораката за вашата иднина

Понекогаш се наоѓаме во ситуации кога би сакале да добиеме барем некаков знак каква одлука да донесеме или во која насока да се движиме. Овој тест открива каква порака носи вашата иднина, а сé што треба да направите е да изберете симбол од сликата.

 
Тест: Погоди ги сите хемиски елементи
Игри

Тест: Погоди ги сите хемиски елементи

Дали ги знаете хемиските елементи во периодниот систем?

 
Најдобрите бесплатни игри за "iOS"
Игри

Најдобрите бесплатни игри за "iOS"

Британскиот „Mirror“ ги ископа најдобрите апликации во онлајн-продавницата на „Apple“. Најдобриот дел во врска со ова е тоа што сите се бесплатни за преземање.

 
Колку добро ги познавате главните градови во Европа?
Игри

Колку добро ги познавате главните градови во Европа?

Погодете ја локацијата на главните градови во Европа.

 
Тест за очи
Игри

Тест за очи

Правила на игра: Пола метар одалечени од екранот и едното око затворено

 
Најпопуларната игра од минатиот век
Игри

Најпопуларната игра од минатиот век

До кое ниво успеавте стигнавте?

 
Најтешката игра 2
Игри

Најтешката игра 2

Помогнете и на медузата да ги собере сите ѕвезди и да ги помине сите препреки до излезот.

 
Игра: Крстозбор
Игри

Игра: Крстозбор

Ако сте љубител на енигматиката тогаш ова е вистинската игра за Вас!

 
Игра: Не лути се човече
Игри

Игра: Не лути се човече

Нема потреба да се пишува за правилата за оваа игра. Победник е тој кој прв ќе ги постави сите фигури на одредените места.

 
Игра: Assembler 4
Игри

Игра: Assembler 4

Заразна, едукативна и доста интересна игра која ќе ви одземе голем дел од вашето слободно време.

 
Игра: Меморија
Игри

Игра: Меморија

Проверете ја вашата визуелна меморија.

 
Игра: Бесилка
Игри

Игра: Бесилка

Интересна и забавна игра. Погодете го скриениот поим и спасете го кенгурот од бесилка.

 
Квиз: Кој сака да биде милионер? (американска верзија)
Игри

Квиз: Кој сака да биде милионер? (американска верзија)

Квизот содржи повеќе од 1500 прашања од сите области

 
Игра: Запалете ги светилките на елката
Игри

Игра: Запалете ги светилките на елката

Запалете ги светилките на Новогодишната елка со поврзување на сите светилки со електричното коло.

 
Математичка игра: Погоди го бројот
Игри

Математичка игра: Погоди го бројот

Комбинирајте ги 6-те дадени броеви со математичките операции (собирање, одземање, множење и делење) за да го добиете бараниот број или приближен број до бараниот.

 
Продолжи ја низата...
Игри

Продолжи ја низата...

Кој број треба да стои на местото на прашалникот?

 
Игра: Атлетика
Игри

Игра: Атлетика

За сите атлетски фанатици, еве една интересна и забавна игра. Пробајте да соборите некој рекорд. :)

 
Најтешката логичка игра
Игри

Најтешката логичка игра

Игра наменета за вистински логичари. Оваа игра содржи 25 оригинални загатки кои бараат да размислувате "надвор од кутијата"

 
Игра: Пронајдете ги разликите
Игри

Игра: Пронајдете ги разликите

Ова е кинескa игра во која мора да ги пронајдите разликите во еден мал град во Кина. Со среќа!

 
Најтешката игра
Игри

Најтешката игра

Играта има 30 нивоа, вие треба со помош на црвениот квадрат да ги соберете жолтите топченца (доколку ги има) и потоа да го однесете квадратот на местото одбележано со зелена боја.

 
Јапонски IQ тест
Игри

Јапонски IQ тест

Овој тест се применува за време на вработување во ИТ секторот во Јапонија.

 
Забавна и заразна игра
Игри

Забавна и заразна игра

Во последно време за видео игрите, компјутерските игри или игрите за конзоли може да се прочитаат многу статии од типот, не чинат, штетни се, добри се, убаво е да се игра, не е за мали деца и разно разни други текстови во кои се фалат и се негираат игрите.

 
Логичка задача: Лозинка
Игри

Логичка задача: Лозинка

Еден човек сакал да влезе во некој ексклузивен клуб, но не ја знаел лозинката за влез. Застанал до вратата и слушал.

 
Игра: Колку добро ја познавате Европа
Игри

Игра: Колку добро ја познавате Европа

Интересна едукативна игра. Проверете колку добро ги познавате државите во Европа.

 
Игра: Домино
Игри

Игра: Домино

Домино претставува игра во неколку варијанти што се игра со комплет од рамни правоаголни блокови (домина) со лица поделени на два еднакви дела, кои можат да бидат празни или пополнети со една до шест точки распоредени како броевите во заровите.

 
Математички предизвик
Игри

Математички предизвик

Ако си инженер, би требало да го решиш под три минути, ако си архитект, за три часа...

 
Логичка игра: Помогнете им на овците
Игри

Логичка игра: Помогнете им на овците

Искористете ја вашата логика и снаодливост за да им помогнете на овците да ја преминат пречката

 
Логичка игра - Koцки
Игри

Логичка игра - Koцки

Сместете ги коцките во полињата со испрекинати линии, бројот на коцката означува колку полиња можете да ја движите истата.

 
Квиз: Кој сака да биде милионер?
Игри

Квиз: Кој сака да биде милионер?

Проверете го Вашето знаење во повеќе области, пробајте да освоите 1 милион денари.

 
Логичка игра - Наполнете ја чашата
Игри

Логичка игра - Наполнете ја чашата

Вистинска игра за вистинските логичари... Доколку ја решивте загатката со виното т.е. успеавте да му помогнете на Ѓерасим, тогаш почнете директно од 3-то ниво...

 
Логичка игра - Bustabrain2
Игри

Логичка игра - Bustabrain2

Дали сте подготвени да ги решите сите 39 нивоа во оваа интересна и логичка игра.

 
Логичка игра - Бинга
Игри

Логичка игра - Бинга

За сите вљубеници во логичките игри, пробајте да ги решите сите загатки и предизвици во секоја фаза од играта. Користете ја вашата мудрост и вештина.

 
Игра: Јамб!
Игри

Игра: Јамб!

Јамб (јахтзи) е игра која се игра со пет коцки. Иако се игра со коцки, сепак тука не е пресудна среќата, туку стратегијата и добрата процена кои коцки треба да се свртат повторно, а кои да се остават настрана, и каде точно да се напише резултатот.

 
Колку предмети можете да запамтете
Игри

Колку предмети можете да запамтете

Се смета дека човекот во краткотрајната меморија, може да складира максимум 7 работи и најверојатно заради тоа без никаков проблем ќе стигнете до 4-то ниво од тестов. Е после тоа доаѓа напорот (немој да паѓате во искушение да земете

 
Погоди ги "родителите" на славната личност
Игри

Погоди ги "родителите" на славната личност

Ајде да видиме колку добро ги познавате родителите на славните личности. Според сликата треба да погодите кој му се родители...Среќно!

 
Квиз: Колку добро го познавате интернетот
Игри

Квиз: Колку добро го познавате интернетот

Проверете си го вашето знаење околу интернетот, колку добро го познавате. Внимавајте, квизот е од 2007 година.

 
Тест: Проверете го вашиот слух
Игри

Тест: Проверете го вашиот слух

Еве еден интересен тест кој ќе открие дали сте добар слухист. Овој тест го проверува вашиот осет за ритмика, за висината на тоновите и општата динамика на звукот.

 
Тестирајте ја вашата меморија
Игри

Тестирајте ја вашата меморија

Во последно време примаме премногу информации кои се потешко се складираат, па одтаму и полесно се забораваат. Тестирајте ја вашата меморија.

 
Колку долго може да издржите
Игри

Колку долго може да издржите

Интересна игра која во некои земју се користи како тест на идните пилоти. Пробајте да издржите 10 секунди..

 
Тестирајте го вашиот мозок
Игри

Тестирајте го вашиот мозок

Игра која ќе ви помогне да ја подобрите вашата ментална агилност

 
Најтешката загатка на интернет
Игри

Најтешката загатка на интернет

Оваа игра се обиделе да ја решат над сто милиони посетители. Лудилото не престанува. Креаторите на оваа страница предупредуваат дека на најдобрите им требале месеци додека да ја решат загатката до крај.

 
Брза Географија!
Игри

Брза Географија!

Забавна, заразна и едукативна игра која ќе ги тестира вашите рефлекси и познавања на државите и градовите во светот!

 
Најзаразната и најдосадната игра на сите времиња!
Игри

Најзаразната и најдосадната игра на сите времиња!

Одлична игра за убивање на досадата! Внимавајте, навигацијата е обратна (десно е лево, лево е десно..). Целта на оваа игра е да го донесете плавото квадратче до плавиот круг на кој пишува goal.

 
Игра: Помогнете му на професорот
Игри

Игра: Помогнете му на професорот

Помогнете му на професорот да го пронајде излезот.

 
Игра со чкорчиња!
Игри

Игра со чкорчиња!

Забавна и образовна игра со помош на чкорчиња. Избриши, додади или помести чкорче за да го направиш неравенството еднакво.

 
Математичка IQ тест игра
Игри

Математичка IQ тест игра

Се што треба да направете е да ги пополнувате празните полиња со броеви од 1 до 9...

 
fakulteti.mk©2011 - 2017