Конкурси

Carbon Footprint Challenge 2017
Конкурси

Carbon Footprint Challenge 2017

We are looking for technical solution to decrease the carbon footprint of industrial processes and products along the value chain!

 
Chalmers Global Challenge 2017
Конкурси

Chalmers Global Challenge 2017

Compete for a trip to Gothenburg, Sweden this May with Chalmers University of Technology. Get the chance to explore Sweden, visit the campus, and enjoy Swedish culture!

 
International Summer School Scholarship 2017, University of Edinburg
Конкурси

International Summer School Scholarship 2017, University of Edinburg

Come and make your mark at the University of Edinburgh Summer School 2017.

 
Tрета студентска филолошка конференција „Како си ми?“
Конкурси

Tрета студентска филолошка конференција „Како си ми?“

Ве покануваме да учествувате на третата студентска филолошка конференција „Како си ми?“, која ќе се одржи на 1.4.2017 на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ во Скопје.

 
Go Green in the City!
Конкурси

Go Green in the City!

You are invited to join the premier student competition for sustainable energy solutions.

 
Win a 2-week writing trip in the Balkans!
Конкурси

Win a 2-week writing trip in the Balkans!

Hone your storytelling skills, learn from an industry pro and go on a real-life assignment in the Balkans.

 
“Many Languages, One World” Student Essay Contest
Конкурси

“Many Languages, One World” Student Essay Contest

ELS and the United Nations Academic Impact are pleased to sponsor the fourth Many Languages, One World Student Essay Contest and Global Youth Forum.

 
Antall Jozsef Summer School 2017 in Budapest
Конкурси

Antall Jozsef Summer School 2017 in Budapest

Organised by the Antall József Knowledge Centre annually, the Antall József Summer School is a two-week alternative educational programme putting under scrutiny the most pivotal cooperation of the Central European region, the Visegrad Cooperation.

 
The Women Ambassador Forum 2017 in USA
Конкурси

The Women Ambassador Forum 2017 in USA

The Women Ambassadors Forum will hold its third annual forum on June 6th to the 10th at Southern Methodist University in Dallas Texas.

 
Engineering the dreams of tomorrow - today
Конкурси

Engineering the dreams of tomorrow - today

We play an active role in the main growth themes in a world that is rapidly changing: Infrastructure, food, energy and climate are the focus of our business.

 
Можност за волонтирање во Европскиот солидарен корпус
Конкурси

Можност за волонтирање во Европскиот солидарен корпус

Аплицирајте за волонтирање во Европскиот солидарен корпус

 
КОНКУРС за доделување еднократни финансиски средства за објавен научно-истражувачки труд за 2016 година
Конкурси

КОНКУРС за доделување еднократни финансиски средства за објавен научно-истражувачки труд за 2016 година

Министерството за образование и наука еднократно ќе додели финансиски средства за објавени научно-истражувачки трудови од домашни автори во меѓународни научни списанија со фактор на влијаниe (импакт фактор).

 
Shell објавува повик до сите студенти
Конкурси

Shell објавува повик до сите студенти

Shell ideas е глобален натпревар што ги поврзува студентите за да развиваат идеи за ресурсите во светот, за храна, вода и енергија.

 
Конкурс за најдобар млад преведувач "Вавилон" 2017
Конкурси

Конкурс за најдобар млад преведувач "Вавилон" 2017

Делегацијата на Европската Унија објави Конкурс за најдобар млад преведувач „Вавилон 2017“ .

 
Освојте фотографска тура во Јапонија
Конкурси

Освојте фотографска тура во Јапонија

Worldnomads Ви нуди шанса да освоите патување во Јапонија со сите платени трошоци и личен ментор.

 
The Humanity Photo Awards 2017
Конкурси

The Humanity Photo Awards 2017

Темата на фотографиите е фолклорот на националностите ширум светот.

 
Натпревар на Nikon за фотографирање под микроскоп
Конкурси

Натпревар на Nikon за фотографирање под микроскоп

Натпреварот е отворен за сите заинтересирани за дигитална или филмска фотографија што имаат над 18 години.

 
Повик за учество на работилница за "Design Thinking"
Конкурси

Повик за учество на работилница за "Design Thinking"

Во рамките на проектот ДИЗАЈН ПРЕДИЗВИК /DESIGN CHALLENGE/, дизајнерките на накит Јана Ацевска и Мима Пејоска, по втор пат, организираат дводневна бесплатна работилница за ДИЗАЈН РАЗМИСЛУВАЊЕ /DESIGN THINKING/.

 
Информација за запишување студенти на втор циклус студии на студиските програми на Филозофскиот факултет
Конкурси

Информација за запишување студенти на втор циклус студии на студиските програми на Филозофскиот факултет

ЗА СТУДЕНТИ КОИ ДИПЛОМИРАЛЕ СО ВИСОК ПРОСЕК НА ФИЛОЗОФСКИОТ ФАКУЛТЕТ ВО СКОПЈЕ, ОВАА ГОДИНА ФАКУЛТЕТОТ НУДИ ОСЛОБОДУВАЊЕ ОД ШКОЛАРИНА, НАМАЛУВАЊЕ НА ШКОЛАРИНАТА И ТОА:

 
Можност за учество на семинар на НАТО
Конкурси

Можност за учество на семинар на НАТО

Со цел воспоставување меѓународен дијалог меѓу младите генерации, од 12-14 ноември ќе се одржи и семинар за клучните прашања на трансатланската безбедност за кој се покануваат младите да аплицираат за учество.

 
H&M организира натпревар... Награден фонд од 1.000.000 евра
Конкурси

H&M организира натпревар... Награден фонд од 1.000.000 евра

Ако имате идеи кои би придонеле во модата, a со тоа да се помогне да се заштити планетата, аплицирајте.

 
Повик за пријавување на трудови за првиот број на археолошкото студентско списание "Axios"
Конкурси

Повик за пријавување на трудови за првиот број на археолошкото студентско списание "Axios"

Списанието ќе излегува еднаш годишно, а право за поднесување на трудови имаат сите активни студенти кои имаат

 
Конкурс за трансфер со упис на студенти на факултетите во состав на МИТ УНИВЕРЗИТЕТ во академската 2016/2017 година
Конкурси

Конкурс за трансфер со упис на студенти на факултетите во состав на МИТ УНИВЕРЗИТЕТ во академската 2016/2017 година

Врз основа на член 57 од Законот за високото образование, Ректорската управа на МИТ Универзитет Скопје, распишува

 
Направете видео и освојте патување кај пандите во Кина
Конкурси

Направете видео и освојте патување кај пандите во Кина

УНДП во соработка со центарот за чување панди во Кина објавуваат повик за негувател на новородени панди.

 
Конкурс за прием на студенти запишани на додипломски студии во државните студентски домови
Конкурси

Конкурс за прием на студенти запишани на додипломски студии во државните студентски домови

I.1. Во студиската 2016/2017 година во државните студентски домови и други соодветни објекти за сместување во Република Македонија ќе се примаат редовни студенти запишани на додипломски студии од прв циклус на јавните и приватните универзитети и високообразовни установи во Република Македонија и тоа во:

 
Конкурс за упис на Факултетот за Бизнис економија за академската 2016/2017-та година
Конкурси

Конкурс за упис на Факултетот за Бизнис економија за академската 2016/2017-та година

Oтворен е конкурсот за упис во академската 2016/2017-та година. Условите за упис на Факултетот за Бизнис економија се:

 
Преземање на одговорност
Конкурси

Преземање на одговорност

Кога наоѓаме изговор за нашите постапки или пробуваме да обвиниме друг, тоа не само што нè карaкатеризира како личност која не презема одговорност туку и личност која е склона кон неуспех и лаги.

 
Отворен повик за учество на бесплатни обуки
Конкурси

Отворен повик за учество на бесплатни обуки

Главната цел на проектот Еразмус+ „Развивање на следната генерација лидери и менаџери низ применето знаење” е поместување на јазот помеѓу квалитативниот аутпут на формалното образование и потребите на индустријата во регионот, преку иновативен пристап во процесот на учење и спроведување на пракса, како и обезбедување на доволно податоци за донесување на информирани одлуки при креирањето на образовни политики.

 
Мулдисциплинарна академија: Networking 101 - International Youth Networking Academy
Конкурси

Мулдисциплинарна академија: Networking 101 - International Youth Networking Academy

Инспирирани од идејата за поврзување на идни млади лидери а мотивирани од минатогодишниот масовен успех, оваа година Networking 101 – Интернационалната академија за младинско вмрежување повторно објавува повик за учесници на 8 дневна мулдисциплинарна академија која ќе се одржи во хотел Молика во времетраење од 13ти до 20ти Јуни, 2016 година.

 
Бесплатна обука за Човекови права
Конкурси

Бесплатна обука за Човекови права

Меѓународната Фондација Борис Трајковски ги поканува сите заинтересирани млади да се пријават на обуката за „Човекови права“.

 
КОНКУРС за запишување студенти на прв циклус (додипломски) универзитетски студии на Универзитетот за туризам и менаџмент во Скопје, во академската 2016/2017 година
Конкурси

КОНКУРС за запишување студенти на прв циклус (додипломски) универзитетски студии на Универзитетот за туризам и менаџмент во Скопје, во академската 2016/2017 година

Во согласност со член 108, став 3 од Законот за високото образование

 
Летна школа за зависности од дроги 2016 Охрид 24 јуни - 01 јули
Конкурси

Летна школа за зависности од дроги 2016 Охрид 24 јуни - 01 јули

Школата посебно ќе се фокусира на моделите на политика за дроги, третманите базирани на докази, намалување на штети, психосоцијална подршка и концептот на човекови права на лица кои употребуваат дроги.

 
9ти Меѓународен студентски конкурс за плакат
Конкурси

9ти Меѓународен студентски конкурс за плакат

Mладите дизајнери пред нов предизвик: 9. МСКП конкурс „Криза на идентитет“

 
Повик за учесници на работилници на тема "Општестевени промени преку Форум театар " во период април - мај 2016
Конкурси

Повик за учесници на работилници на тема "Општестевени промени преку Форум театар " во период април - мај 2016

Цма Крик објавува повик за учесници на работилници кои ќе се реализираат во Скопје во период април - мај 2016. Целта на работилниците е да се даде пристап на младите кон младинска работа на територијата на Скопје.

 
Повик за учество во проектот "Интер-етнички дијалог и соработка помеѓу младите во Македонија"
Конкурси

Повик за учество во проектот "Интер-етнички дијалог и соработка помеѓу младите во Македонија"

Институтот за истражување на политики и добро владеење во рамки на програмата CIVICA Mobilitas, имплементирана од МЦМС Македонски центар за меѓународна соработка и финансиски поддржана од Швајцарската агенција за развој и соработка SDC

 
Повик за учество на работилници "Станица:Студентска 4.0"
Конкурси

Повик за учество на работилници "Станица:Студентска 4.0"

Повик за учество на работилници кои ќе се оддржат во склоп на целодневниот студентскиот настан “Станица:Студентска 4.0.

 
Повик: "Ослободи ја идејата и преземи акција!"
Конкурси

Повик: "Ослободи ја идејата и преземи акција!"

Преку глава ти е од општествените проблеми? Мислиш дека е залудно што и да направиш? Си се обидел ли воопшто? Ослободи ја идејата и преземи акција!

 
Конкурс за дизајн на корици за романи од едицијата "Прошетка низ Европа"
Конкурси

Конкурс за дизајн на корици за романи од едицијата "Прошетка низ Европа"

Издавачката куќа „Арс Ламина публикации“ ги поканува креативните студенти да достават предлог дизајн корици за 5 романи од ...

 
Конкурс за пријавување на пилоти за потребите на Министерството за одбрана и на Армијата на Република Македонија
Конкурси

Конкурс за пријавување на пилоти за потребите на Министерството за одбрана и на Армијата на Република Македонија

Михаило Апостолски“ – Скопје, на лица со завршен прв циклус на студии за потребите на Министерството за одбрана и на Армијата на Република Македонија Конкурс за запишување слушатели на стручно оспособување и усовршување за родот авијација на Воената академија „Генерал Михаило Апостолски“ – Скопје, на лица со завршен прв циклус на студии за потребите на Министерството за одбрана и на Армијата на Република Македонија јануари 15, 2016

 
Конкурс за награда за постигнат највисок резултат на TOEFL во текот на 2015 година
Конкурси

Конкурс за награда за постигнат највисок резултат на TOEFL во текот на 2015 година

Фондацијата Ѓорѓија – Џорџ Атанасоски како верен поддржувач на талентираните и трудољубиви млади, објавува конкурс со којшто ги повикува и охрабрува сите оние кои го полагале TOEFL испитот во текот на 2015

 
Креирајте приказна од амбалажен отпад и освојте 30.000 денари!
Конкурси

Креирајте приказна од амбалажен отпад и освојте 30.000 денари!

 
Повик за учество на Национална Работилница за учество на младите во процесите на донесување одлуки во образовниот процес
Конкурси

Повик за учество на Национална Работилница за учество на младите во процесите на донесување одлуки во образовниот процес

Коалиција на младински организации СЕГА објавува повик за учество на Национална Работилница за учество на младите во процесите на донесување одлуки во образовниот процес.

 
АИЕСЕК организира Career Direction
Конкурси

АИЕСЕК организира Career Direction

На крајот на своите средношколски денови секој средношколец се запрашува “Што понатака ?“.

 
Отворен конкурс за најдобра демо мобилна апликација
Конкурси

Отворен конкурс за најдобра демо мобилна апликација

Најдобрата демо мобилна апликација ќе биде наградена со парична награда од 3000 евра во денарска противвредност за нејзина понатамошна доработка, функционалност и пуштање во употреба.

 
ПОВИК ЗА УЧЕСНИЦИ на Академијата МЛАДИ на Национален младински совет на Македонија
Конкурси

ПОВИК ЗА УЧЕСНИЦИ на Академијата МЛАДИ на Национален младински совет на Македонија

Национален младински совет на Македонија, во рамките на проектот

 
Регионален конкурс за краток расказ - Бибер
Конкурси

Регионален конкурс за краток расказ - Бибер

Со задоволство ве известуваме дека прв пат е отворен регионален конкурс за краток расказ – Бибер. Темата на конкурсот е помирување во контекст на наследството од војните и насилството во земјите од поранешна Југославија, особено во периодот 1991-2001.

 
Проект 30/35 - Kонкурс за запишување во прва година - прв циклус на студии на јавните високообразовни установи во Република Македонија, во академската 2015/2016 година
Конкурси

Проект 30/35 - Kонкурс за запишување во прва година - прв циклус на студии на јавните високообразовни установи во Република Македонија, во академската 2015/2016 година

Со цел зголемување на опфатот за запишување на нови студенти во прва година и овозможување на поголема достапност

 
Конкурс за прием на студенти запишани на додипломски студии во државните студентски домови и други објекти за сместување во Република Македонија за студиската 2015/2016 година
Конкурси

Конкурс за прием на студенти запишани на додипломски студии во државните студентски домови и други објекти за сместување во Република Македонија за студиската 2015/2016 година

1. Во студиската 2015/2016 година во државните студентски домови и други соодветни објекти за сместување во Република Македонија ќе се примаат редовни студенти запишани на додипломски студии од прв циклус на јавните и приватните универзитети и високообразовни установи во Република Македонија и тоа во:

 
Конкурс за упис на студенти на магистерски студии на Институтот за општествени и хуманистички науки - Скопје
Конкурси

Конкурс за упис на студенти на магистерски студии на Институтот за општествени и хуманистички науки - Скопје

Конкурс за академската 2015-2016 година за упис на студенти на магистерски студии од следниве области

 
Конкурс за краткометражен филм на тема Скопје 2014
Конкурси

Конкурс за краткометражен филм на тема Скопје 2014

Услови на конкурсот:

 
fakulteti.mk©2011 - 2017