Курсеви

Бесплатен почетен курс за програмирање
Курсеви

Бесплатен почетен курс за програмирање

БЕСПЛАТЕН ПОЧЕТЕН КУРС ЗА ПРОГРАМИРАЊЕ! КОНКУРС !!!

 
Career Direction - Проект за средношколци
Курсеви

Career Direction - Проект за средношколци

Career Direction е проект наменет за младите луѓе во средните училишта и подигање на нивната свест во поглед на предизвиците кои им следат.

 
Бесплатна обука за млади и повозрасни невработени лица
Курсеви

Бесплатна обука за млади и повозрасни невработени лица

Целта на обуката е да се поттикне нивната креативност, преку инспирација и поддршка на нивната дарба и талент. Обуката е поддржана од Министерството за култура на РМ.

 
Компјутерски вештини за наставници - бесплатни обуки во Американското Катче во Скопје
Курсеви

Компјутерски вештини за наставници - бесплатни обуки во Американското Катче во Скопје

Американското катче Скопје го отвара рокот за аплицирање за проектот „Компјутерски вештини за наставници.

 
Бесплатна обука за студенти
Курсеви

Бесплатна обука за студенти

Ако бараш некој кој може да те асистира и води кон

 
Вовед во програмирање - CodeFEIT 2014
Курсеви

Вовед во програмирање - CodeFEIT 2014

Code@FEIT 2014 е воведен курс за програмирање наменет првенствено за идните (само што запишани) студенти на Факултетот за електротехника и информациски технологии (ФЕИТ)

 
Повик за учесници - 3та Школа против Говор на Омраза
Курсеви

Повик за учесници - 3та Школа против Говор на Омраза

Центарот за Меѓукултурен Дијалог 3та година по ред огранизира обука за младински работници, студенти, активисти кои се мотивирани да ги развијат своите вештини во справување со говорот на омраза.

 
Бесплатен онлајн курс за сите претприемачи и студенти од економски факултет
Курсеви

Бесплатен онлајн курс за сите претприемачи и студенти од економски факултет

Американското Катче во скопје има чест да ги покани сите претприемачи и студенти од Економски факултет да учествуваат во беслпатниот онлине курс и работилници во Американското Катче во Скопје. Околу курсот и процесот на пријавување информирајте се во текстот подоле.

 
Практични вежби за академско пишување во Американското Катче Скопје
Курсеви

Практични вежби за академско пишување во Американското Катче Скопје

Американското катче Скопје ги поканува сите оние кои се заинтересирани да го подобрат англискиот јазик односно вештината академско пишување да станат дел од вториот модул на онлајн курсот кој се нуди на Универзитетот Калифорнија, Беркли.

 
ПСМ Фондација и Општина Гази Баба организираат бесплатни обуки
Курсеви

ПСМ Фондација и Општина Гази Баба организираат бесплатни обуки

ПСМ Фондација во соработка со Општина Гази Баба организира БЕСПЛАТНИ обуки за бизнис план за млади лица од територијата на Општина Гази Баба.

 
Обука: Претприемништво, лидерство и менаџмент со Петар Лазаров, ко-основач на Macedonia Export Consulting
Курсеви

Обука: Претприемништво, лидерство и менаџмент со Петар Лазаров, ко-основач на Macedonia Export Consulting

Pretpriemac.mk во соработка со Fakulteti.mk ви најавуваат обука за Претприемништво, лидерство и менаџмент со Петар Лазаров, ко-основач на Macedonia Export Consulting!

 
Интересни цитати од ексцентричниот милионер Елен Маск
Курсеви

Интересни цитати од ексцентричниот милионер Елен Маск

Елон Маск не е просечен милијардер. Тој e ко-основач на „PayPal“, ја води „Space X“ и ја поседува „Tesla“, електричната автомобилска компанија која го презема автомобилскиот пазар навистина успешно.

 
Курс за вовед во програмирање Code@FEIT 2013
Курсеви

Курс за вовед во програмирање Code@FEIT 2013

Code@FEIT 2013 е курс со тема за вовед во програмирање наменет првенствено за идните студенти на Факултетот за електротехника и информациски технологии (ФЕИТ) без претходно програмерско искуство

 
Бесплатни есенски академски курсеви во градови низ Европа
Курсеви

Бесплатни есенски академски курсеви во градови низ Европа

БЕСТ - Скопје им овозможува на сите студенти на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ можност за учество на бесплатните есенски академски курсеви.

 
БЕСТ организира летни академски курсеви
Курсеви

БЕСТ организира летни академски курсеви

БЕСТ – Борд на Европски Студенти по Технологија организира академски курсеви на различни теми, започнувајќи од информациони технологии, роботика, архитектура, па се до науки како маркетинг и менаџмент.

 
Екстравагантни вокални хармонии се главно обележје во "Swing Lo Magellan" на Dirty Projectors
Курсеви

Екстравагантни вокални хармонии се главно обележје во "Swing Lo Magellan" на Dirty Projectors

Dirty Projectors се движат надвор од шематското создавање на музика!

 
Kурс на тема Постжетварска физологија, патологија и ракување со свежи стоки
Курсеви

Kурс на тема Постжетварска физологија, патологија и ракување со свежи стоки

Центарот за меѓународна соработка за развој на земјоделството организираат курс на тема Постжетварска физологија, патологија и ракување со свежи стоки

 
Kурс на тема „Модерен менаџмент на пчеларство“
Курсеви

Kурс на тема „Модерен менаџмент на пчеларство“

Центарот за меѓународна соработка за развој на земјоделството (CINADCO) организираат курс на тема „Модерен менаџмент на пчеларство“

 
MASHAV објавува повик за интернационална обука
Курсеви

MASHAV објавува повик за интернационална обука

Министерството за образование и наука на Република Македонија известува дека Израелската агенција за меѓународна развојна соработка (MASHAV) објавува повик за интернационална обука на тема „Чисти технологии – Еколошки технологии, иновации и управување со системот како средство за локална и регионална економска соработка“.

 
Бенефицирани цени за обуки во рамки на Vip македонскиот предизвик
Курсеви

Бенефицирани цени за обуки во рамки на Vip македонскиот предизвик

Во рамките на “Vip Македонскиот предизвик“ ПСМ Фондација во соработка со ВИП Оператор, Еферио и Самсунг најавува две нови обуки, „Започнување бизнис“ и „Изработка на Android апликации“.

 
Обука за комуникациски вештини
Курсеви

Обука за комуникациски вештини

Комуникацијата е уметност на успешно споделување на информациите по пат на интеракција и размена на искуство. Целта на комуникацијата е да се пренесе пораката до другите јасно и недвосмислено.

 
Бесплатни обуки "Започнување бизнис" за жители од Општина Гази Баба
Курсеви

Бесплатни обуки "Започнување бизнис" за жители од Општина Гази Баба

ПСМ Фондација во соработка со Општина Гази Баба организира БЕСПЛАТНИ обуки „Започнување бизнизс“ за млади од територијата на Гази Баба.

 
Cisco обуки - започнување на бизнис
Курсеви

Cisco обуки - започнување на бизнис

ПСМ Фондација, овластен тренинг институт на CISCO Entrepreneur Institute, организира Starting a Business курсеви наменети за студенти во завршна година на нивното студирање, апсолвенти и сите млади луѓе кои имаат амбиција да започнат сопствен бизнис.

 
Стартува серијата бесплатни обуки "Започнување сопствен бизнис"
Курсеви

Стартува серијата бесплатни обуки "Започнување сопствен бизнис"

Si Communication и ПСМ Фондација во соработка со Национален Совет за Родова Рамноправност започнува серија обуки „Започнување сопствен бизнис“

 
Што претставуваат односите со јавноста?
Курсеви

Што претставуваат односите со јавноста?

Односите со јавноста се многу битен концепт во работењето на фирмите и организациите кои постојано се употребуваат како алатка во секојдневното работење без разлика дали се свесни за тоа или не.

 
Обука за "Комуникациски вештини"
Курсеви

Обука за "Комуникациски вештини"

Комуникацијата е уметност на успешно споделување на информациите по пат на интеракција и размена на искуство.

 
Курс за земјоделско инженерство
Курсеви

Курс за земјоделско инженерство

Заинтересираните треба да имаат соодветно високо образование и минимум 3-год. работно искуство.

 
Курсеви по филмска и тв монтажа и камера
Курсеви

Курсеви по филмска и тв монтажа и камера

Факултетот за драмски уметности Скопје објавува за подготвителни курсеви по филмска и тв монтажа и камера.

 
Курсеви за започнување бизнис
Курсеви

Курсеви за започнување бизнис

ПСМ Фондација, овластен тренинг институт на CISCO Entrepreneur Institute, организира Starting a Business курсеви наменети за студенти во завршна година на нивното студирање, апсолвенти и сите млади луѓе кои имаат амбиција да започнат сопствен бизнис.

 
Обука за CV и комуникациски вештини
Курсеви

Обука за CV и комуникациски вештини

Барате работа? Сакате да ја добиете работата од соништата? Не ризикувајте! Одете подготвени!

 
Секој бизнис започнува со еден документ- БИЗНИС ПЛАН.
Курсеви

Секој бизнис започнува со еден документ- БИЗНИС ПЛАН.

Пријави се на обуката за изработка на бизнис деловен план, и направи го првиот чекор во остварување на вашата желба- отворање на свој бизнис!!!

 
БЕСТ курсеви од пролетна сезона
Курсеви

БЕСТ курсеви од пролетна сезона

БЕСТ ви нуди единствена можност да посетите некој од европските градови (Париз, Москва, Милано, Хелсинки, Прага, Лисабон...), да минете незаборавни мигови во забава и дружење, а притоа и да присуствувате на предавања на одредена тема кои ги држат професори од универзитетот – домаќин.

 
fakulteti.mk©2011 - 2017