Стипендии

Стипендии за додипломски студии на универзитетот во Вестминстер
Стипендии

Стипендии за додипломски студии на универзитетот во Вестминстер

Westminster’s Full International Scholarships are the University’s most competitive scholarships that are open to international students from developing countries who wish to pursue a full-time Undergraduate degree at the University of Westminster.

 
Стипендии за студирање во Русија
Стипендии

Стипендии за студирање во Русија

Амбасадата на Руската Федерација распишува конкурс за прием на државjани на Република Македониjа за студии на високообразовни институции на Руската Федерациjа во 2017/2018 академска година.

 
Стипендии за интернационални талентирани студенти
Стипендии

Стипендии за интернационални талентирани студенти

Each year, 54 (one-time) scholarships each worth EUR 5,000 are available to prospective bachelor’s or master’s degree students.

 
Стипендии Heinrich Boll за студирање во Германија
Стипендии

Стипендии Heinrich Boll за студирање во Германија

The scholarships are towards Masters Degree or PhD Degree in all subjects offered at state or state-recognised universities in Germany.

 
Оглас за Фулбрајт програмата за академската 2018-2019 година
Стипендии

Оглас за Фулбрајт програмата за академската 2018-2019 година

Се објавува почеток на поднесувањето на пријави за Фулбрајт студентската програмата за академската 2018-2019 година за пост-дипломски студии (визитинг студенти истражувачи и магистерски студии

 
Конкурс за стипендии за кратки студиски престои во Велика Британија за 2017 година
Стипендии

Конкурс за стипендии за кратки студиски престои во Велика Британија за 2017 година

Британскиот фонд за стипендии – British Scholarship Trust за 2017 година за млади истражувачи од Република Македонија

 
Стипендии за учество на летни школи по чешки јазик
Стипендии

Стипендии за учество на летни школи по чешки јазик

Во рамки на проектот за словенски студии, Министерството за образование, млади и телесно воспитување на Република Чешка за 2017 година доделува четири стипендии

 
Study in UK - Denys Holland Scholarships
Стипендии

Study in UK - Denys Holland Scholarships

The deadline for your application is: Friday, 7 July 2017 at 5pm (UK time).

 
Стипендии за ЛГБТ Јеил
Стипендии

Стипендии за ЛГБТ Јеил

Lesbian, Gay, Bisexual, and Transgender Studies at Yale University is proud to announce the second annual Yale LGBT Studies Research Fellowship

 
Докторски стипендии во „Max Planck Sciences Po Center“
Стипендии

Докторски стипендии во „Max Planck Sciences Po Center“

The Max Planck Sciences Po Center on Coping with Instability in Market Societies invites applications for doctoral fellowships.

 
Конкурс за доделување стипендии за академски студии од трет циклус во странство за академската 2017/2018 година
Стипендии

Конкурс за доделување стипендии за академски студии од трет циклус во странство за академската 2017/2018 година

 
Конкурс за доделување стипендии за академски студии од втор циклус во странство за академската 2017/2018 година
Стипендии

Конкурс за доделување стипендии за академски студии од втор циклус во странство за академската 2017/2018 година

 
Конкурс за доделување стипендии за академски студии од прв циклус во странство за академската 2017/2018 година
Стипендии

Конкурс за доделување стипендии за академски студии од прв циклус во странство за академската 2017/2018 година

 
Конкурс за доделување стипендии за академски студии од втор циклус во странство за академската 2017/2018 година
Стипендии

Конкурс за доделување стипендии за академски студии од втор циклус во странство за академската 2017/2018 година

Министерството за образование и наука за академската 2017/2018 година ќе додели стипендии за академски студии од втор циклус во странство

 
Стипендии за студирање во Индонезија
Стипендии

Стипендии за студирање во Индонезија

две програми за доделување на стипендии за студии во Индонезија и тоа:

 
Конкурс за доделување на стипендии за изучување на словенечки јазик и студиско усовршување во Република Словенија за академската 2017/2018 година
Стипендии

Конкурс за доделување на стипендии за изучување на словенечки јазик и студиско усовршување во Република Словенија за академската 2017/2018 година

Врз основа на член 3 од Протоколот меѓу Министерството за образование и наука на Република Македонија и Министерството за образование, наука и спорт на Република Словенија, за соработка во областа на образованието, потпишан на 23 февруари 2016 година во Љубљана, Министерството за образование и наука на Република Македонија распишува

 
Конкурс за доделување стипендии за академски студии од трет циклус во странство за академската 2017/2018 година
Стипендии

Конкурс за доделување стипендии за академски студии од трет циклус во странство за академската 2017/2018 година

Министерството за образование и наука за академската 2017/2018 година ќе додели стипендии за академски студии од трет циклус за студенти примени на академски студии од трет циклус,

 
Стипендии за меѓународни студенти на Универзитетот Квест во Канада
Стипендии

Стипендии за меѓународни студенти на Универзитетот Квест во Канада

Стипендии за академска 2017/2018 година на Универзитетот Квест во Канада.

 
Radbourd програма за стипендии
Стипендии

Radbourd програма за стипендии

Кандидатите може да аплицираат за студии од повеќе области, а крајниот рок за пријавување е 1 април, 2017 година.

 
Стипендии за студирање во Холандија за додипломски и постдипломски студии
Стипендии

Стипендии за студирање во Холандија за додипломски и постдипломски студии

Министерството за образование, наука и култура на Холандија има отворен повик за интернационални студенти од земји кои не се членки на ЕУ.

 
EIFFEL стипендии за магистерски и докторски студии во Франција
Стипендии

EIFFEL стипендии за магистерски и докторски студии во Франција

Eiffel програмата за стипендии е за магистерски и докторски студии во три главни области: инженерски науки, економија и менаџмент, и право и политички науки.

 
Стипендии Science@Leuven за постдипломски студии
Стипендии

Стипендии Science@Leuven за постдипломски студии

Стипендиите Science@Leuven се наменети за мотивирани и талентирани интернационални студенти кои сакаат да запишат магистерски студии во Белгија.

 
Стипендии за докторски студии во Канада
Стипендии

Стипендии за докторски студии во Канада

Владата на Канада доделува стипендии на интернационални кандидати за студии на канадските универзитети од областа на општествените, природните, техничките науки или здравјето.

 
Конкурс за ученички стипендии за учебната 2016/2017 година
Стипендии

Конкурс за ученички стипендии за учебната 2016/2017 година

 
Аплицирајте за стипендии од TU Delft
Стипендии

Аплицирајте за стипендии од TU Delft

Овие стипендии се поврзани со иницијативи за истражувања за здравје, енергија, глобализација и инфраструктура и мобилност.

 
Македонија2025 објавува отворен повик за стипендии за додипломски и постдипломски студии од Руската Претседателска Академија (RANEPA), во Москва
Стипендии

Македонија2025 објавува отворен повик за стипендии за додипломски и постдипломски студии од Руската Претседателска Академија (RANEPA), во Москва

Македонија2025, објавува отворен повик за стипендии за додипломски и постдипломски студии од Руската Претседателска Академија (RANEPA), во Москва, овозможени од страна на член на Македонија2025

 
Нови 25 стипендии од Еуролинк осигурување за студентите и постдипломците на Правниот факултет "Јустинијан Први"
Стипендии

Нови 25 стипендии од Еуролинк осигурување за студентите и постдипломците на Правниот факултет "Јустинијан Први"

 
Стипендии од HiTech за студенти кои ќе се запишат на II циклус студии на ФЕИТ
Стипендии

Стипендии од HiTech за студенти кои ќе се запишат на II циклус студии на ФЕИТ

Факултетот за електротехника и информациски технологии и Институтот за компјутерски технологии и инженерство (КТИ), во соработка со компанијата HiTech обезбедија 3 (три) стипендии за II циклус студии

 
Конкурс за доделување стипендии "Борис Трајковски" за студии од втор циклус за извршната МБА програма на универзитетот Шефилд за академската 2014/2015
Стипендии

Конкурс за доделување стипендии "Борис Трајковски" за студии од втор циклус за извршната МБА програма на универзитетот Шефилд за академската 2014/2015

Уписнина за 20 студенти за вонредни двегодишни студии од II(втор) циклус во рамки на Извршната програма за бизнис администрација, МБА, насоки за:

 
Грантови за програмата "Хамфри" во САД
Стипендии

Грантови за програмата "Хамфри" во САД

Програмата за грантови „Хамфри“ е за искусни професионалци кои сакаат да ги зајакнат своите лидерски вештини.

 
fakulteti.mk©2011 - 2017