X
 01.05.2020 Образование

Домашна направена со ќеф: ученици од Скопје пресоздадоа познати уметнички дела

Кога ќе го чујат поимот домашна работа, на децата знае косата да им се крене на главата. Особено периодов, додека се одвива наставата од дома, кога ниту концентрацијата им е на ниво ниту имаат желбата за учење. Но, домашната задача што учениците од седмо одделение во училиштето „Јахја Кемал“ во Скопје ја добија пред неколку дена од својот наставник по англиски јазик Никола Ѓелинчески ја извршија со голема радост и желба.

Тој им дал предизвик да пресоздадат познати уметнички дела. Без никакви сугестии, секој ученик сам си го избрал тоа што му се допаѓало и што можел да го оствари во домашни услови.

Прочитајте повеќе на ДЕЦА.МК.


Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование