X
 01.08.2018 Живот

Најчестите стравови на децата: „Страв ми е дека ќе умреш и ќе дојде лоша маќеа“

Детето со помош на фантазијата креира некоја своја страшна ирационална приказна и мисли дека постојат опасности кои демнеат насекаде

Се бидите среде ноќ и го слушнете детето кое плаче во неговата соба? Трчате за да видите што не е во ред, но го наоѓате седнато на креветот со празен и фиксиран поглед. Уплашени сте и не знаете што да правите. И така, секоја вечер по ред. Ова е типична слика кога дете се соочува со страв. Стравовите на децата се нормална појава и секое дете во одреден период од нивниот живот се плашело од нешто, во различна мера. Но што кога стравовите не поминуваат? За оваа прашање, Деца.мк побараа помош од психолог.

Прочитајте повеќе на ОВОЈ ЛИНК

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот