X
 02.07.2018 Култура

Книги кои ја предвидоа иднината

Во основно училиште имавме задача да ја прочитаме „Гуливеровите патувања“, како и „20.000 милји под морето“. Кој би помислил дека сме читале дела кои ја превиделе иднината?

Во продолжение се наоѓа брилијантен инфографик кој покажува повеќе предвидувања кои се направени во книжевните дела. Дали се работи за мудри автори или за голема случајност, нема да дознаеме.Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура