X
 04.05.2020 Живот

Пчелар создава музика снимена во неговите улишта за да ја подигне свеста за намалувањето на популацијата на пчелите

Иако многу млади луѓе постојано ги следат најновите песни на музичарите што се појавуваат на неделните топ-листи, овој пчелар станал познат затоа што ја користи неговата електронска музика за да ја подигне свеста за намалувањето на популацијата на медоносните пчели.

И не само тоа - целата негова електронска музика е направена со звуци што тој ги снимил во неговите улишта.

Во последните 20 години мистериозниот лондонски пчелар и музичар Биони Самп ја користи својата опрема за истражување и снимање различни звуци од улиштата на неговите пчели.

Потоа Биони ги измешал звуците за да создаде експериментална музика што целосно ја изведуваат неговите пчели. Музичарот се идентификува само под името Биони, криејќи го својот идентитет и лицето под пчеларскиот костим.

Тој се надева дека неговата музика ќе ги поттикне младите луѓе да размислуваат за нивното влијание врз популацијата на пчелите.

Со оглед на неговата популарност на социјалните медиуми, неговата мисија е прилично успешна.Извор: Good News Network
Фото: Screenshot/YouTube
Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот