X
 04.07.2018 Образование

Реконструкција на скопските средни училишта

Град Скопје денеска најави голема реконструкција на 11 средни училишта во Скопје. Обновени и реконструирани ќе бидат објектите на „Димитар Влахов“, „Јосип Броз Тито“, „Орце Николов“, „Кочо Рацин“, „Никола Карев“, „Боро Петрушевски“, „Здравко Цветковски“, „Панче Арсовски“, „Сарај“, „Панче Караѓозов“ и на „Михајло Пупин“.

При крај е и постапката за целосна реконструкција на средните училишта „Цветан Димов“ и „Марија Кири Склодовска“.

Одвоени ќе бидат речиси 60 милиони денари, од кои 46 милиони денари се за фасади, а останатите за санација на санитарни јазли, подови, врати, електрика, греење.

Оваа акција почнува денеска, а треба да заврши до крајот на летниот распуст за децата да можат непречено да одат на настава.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование