X
 05.04.2020 Образование

Препораки и активности за надарени и талентирани деца од проф. д-р Љупчо Кеверески

И надарените и талентираните ученици се со нови опции на однесување во вонредна состојба. Љупчо Кеверески, професор на Педагошки факултет - Битола подготви препораки и активности за оние што се во контакт со нив.
- Познато е дека различни категории луѓе различно ги доживуваат, преживуваат, се однесуваат, односно реагираат во исти или слични ситуации како што е ситуацијата со овој планетарен феномен. Тие можат да се однесуваат на полот, возраста, професијата, образовниот статус, социо-економско ниво и други лични и професионални позиции. Но, малку се говори за тоа како се однесуваат или треба да се однесуваат сите ученици, особено надарените, талентираните и креативните деца, ученици и возрасни - вели професорот.

Прочитајте повеќе на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование