X
 05.12.2018 Образование

Реакција на проф. Кирил Барбареев за најавената новина од МОН

Најавената новина од Министерството за образование и наука (МОН) за присуство на двајца наставници на часовите предизвика многубројни реакции во јавноста. Новиот образовен пристап кој предвидува на час помладите наставници да учат од повозрасните колеги како се предава предизвика различни реакции. Додека некои го оценија како одличен, други предупредија дека е уште еден експеримент, а трети прашуваат по кои критериуми ќе се одлучува кој наставник е пример за останатите колеги.


Прочитајте што за оваа новина вели проф. д-р Кирил Барбареев, професор на Факултетот за образовни науки и проректор на Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип
Тагови:

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование