X
 06.03.2020 Живот

„Не мамо, не си лоша, само тато вика така“, вели ќерка ми откако ќе се врати од кај татко ѝ

Имам ќерка на возраст од две години и пет месеци. Од нејзина 3-месечна возраст не живееме со таткото, туку живееме кај моите родители. Редовно се гледа со таткото, но не преспива таму.
Последниов месец забележав дека откако се враќа од кај татко ѝ, ми кажува дека сум лоша. Се обидувам да ѝ објаснам колку мама е добра со неа, како играме и што сè правиме. По некое ќе ме прашa: „Мамо, лоша си?“, па ќе се надоврзе: „Не, не мамо, ти си многу добра, тато вика дека си лоша“.

Ова е дел од прашањето на читателка упатено до психолозите и психотерапевтите на Деца.мк.
Одговорот на Христина Стефановска прочитајте го на овој ЛИНК.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот