X
 06.05.2021 Образование

МОН: Исплатени се ученички и студентски стипендии за мај

Министерството за образование и наука информира дека е реализирана исплатата на средствата за ученички и студентски стипендии за мај 2021 година.

- Сите корисници на стипендии што ги доделува МОН за ученици од средните училишта, студенти запишани на додипломски студии на високообразовните установи во земјава, како и студенти запишани на некој од најдобрите светски универзитети согласно Шангајската ранг-листа, веќе ги добија средствата на своите сметки. Практиката на редовна месечна исплата на средствата за ученички и студентски стипендии воспоставена на почетокот на годината, ќе продолжи и во следниот период - велат од МОН.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование