X
 07.05.2018 Живот

Дали можете да го положите тестот за интелигенција на МЕНСА?

Најголемата корист од тоа да се биде член на МЕНСА е фалењето. Членството е резервирано за најелитните интелектуалци на општеството, а единствениот начин да станете член е да постигнете 98 отсто или повисоко ниво на нивниот познат IQ тест. Мислите дека сте паметни за да бидете дел од овие интелектуалци? Обидете се да одговорите неколку прашања од тестот.

Прашањата на веб-страницата „Попјулар сајнс“ ги опфаќаат вештините што МЕНСА ги бара кај своите членови: вербално, просторно и математичко заклучување. За да имате добри резултати на тестот, треба да бидете способни да препознаете нејасен речник.

Вистинскиот МЕНСА IQ тест всушност се содржи од два теста: временски тест со 50 прашања и еден со седум секции. Одговарањето на четирите прашања од „Попјулар сајнс“ не значи дека сте доволно интелигентни за МЕНСА, но треба да ви даде самодоверба да аплицирате за вистинскиот МЕНСА-тест.

Тестот можете да го направите ТУКА.
Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот