X
 07.05.2020 Образование

Да ги оценат, а оценките да се објективни. Наставниците имаат сериозен предизвик

Дали тестовите треба да се единствен критериум за оценување, дали има мамење при ваков вид настава, може ли да се определи точна оценка за знаењето, се само дел од дилемите на наставниците додека наставата се одвива на далечина поради вонредните мерки за заштита од коронавирусот. Неколку од нив, наставници во основни училишта, ни објаснија како ќе оценуваат и како сметаат дека треба да се вреднува трудот на учениците.

Прочитајте повеќе на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование