X
 07.08.2018 Образование

Ова се најдобрите матуранти за учебната 2017/2018 година

Ова е листата со најдобри матуранти во изминатата учебна година според евиденцијата на Државниот испитен центар.

Македонски наставен јазик
Ана Гаштаровска, ДМБУЦ „Илија Николовски-Луј“ – Скопје

Албански наставен јазик
Егзон Алии, СУГС „Зеф Љуш Марку“ – Скопје

Турски наставен јазик

Инџи Зулбери, СОМУ „Гостивар“ – Гостивар

Математика
Владимир Бојаџи, ОСУ „Св. Климент Охридски“ - Охрид
Ана Воденичаровска, ОСУ „Св. Климент Охридски“ - Охрид

Физика
Елеонора Божиноска, ОСУ „Мирко Милески“ – Кичево
Петар Касапинов, ПСУ „Јахја Кемал“ – Скопје
Александар Крстески, ОСУ „Св. Климент Охридски“ – Охрид
Стефан Наумоски, ОСУ „Мирко Милески“ – Кичево
Ангела Никодиновска, ОСУ „Мирко Милески“ – Кичево
Бојан Софрониевски, ОСУ „Мирко Милески“ – Кичево
Христина Цветаноска, ОСУ „Мирко Милески“ – Кичево

Хемија
Ана Јовиќ, СУГС „Орце Николов“ – Скопје
Антонио Андоновски, СУГС „Раде Јовчевски–Корчагин“ – Скопје
Ана Богоевска, СУГС „Орце Николов“ – Скопје
Стефани Кралевска, СУГС „Орце Николов“ – Скопје
Емил Николов, СУГС „Орце Николов“– Скопје
Радица Стојановска, СУГС „Орце Николов“– Скопје

Англиски јазик
Сања Атанасова, СОУ „Јосиф Јосифовски“– Гевгелија
Ангела Вељаноска, ОСУ „Мирко Милески“– Кичево
Тамара Митровска, ПСУ „Јахја Кемал“– Скопје

Подготвил: В.И.И.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование