X
 07.09.2019 Живот

Како го гледаат светот луѓето со слаб вид, прикажано низ фотографии

Уметникот Филип Барлоу одлучил прецизноста и острината на објективот на неговиот фотоапарат да ги замени со матни слики што ги гледаат луѓето со слаб вид кога ќе ги симнат очилата.

Барлоу направил низа фотографии кои можат на луѓето со добар вид да им дадат претстава за тоа како луѓето што се кратковиди или далековиди го гледаат светот околу себе. На прв поглед неговите фотографии се само матни, но совршено покажуваат како гледаат луѓето кога ќе ги тргнат очилата.

Подготвил: Билјана Арсовска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот