X
 09.08.2018 Живот

Викање, навреди, нервоза, лоши казни... Што предизвикуваат кај децата?

Сите непријатни настани малото дете ги доживува со појак интензитет бидејќи сè уште нема стекнато искуство во каков свет живее

Нервозата, несигурноста, викањето, начинот на кој се казнува детето од луѓето што се грижат за него оставаат последици во понатамошниот негов развој. Особено родителите, воспитувачките и негувателките, кои секојдневно се со детето и се многу важни ликови во неговиот живот, објаснува Борјана Јанакиева-Заева, психолог, семеен и системски советник, која има искуство со работа во градинка.

Прочитајте повеќе на ДЕЦА.МК

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот