X
 10.01.2020 Живот

Некогаш детето беше извалкано од игрите на улица, но исполнето и среќно, вели Станка Баџакова, една од најдобрите воспитувачки во регионот

Некогаш родителите имаа посериозен пристап кон градинката во поглед на довербата и почитта. Различниот пристап на родителите во воспитувањето на детето е исто така важен фактор кој е драстично сменет. Некогаш детето беше извалкано од игрите во двор/на улица, но исполнето и среќно, а денес со самата дигитализација уште од најмала возраст детето игра со смартфон, таблет, лаптоп вели воспитувачката Станка Баџакова. Таа неодамна беше прогласена за најдобра воспитувачка од Асоцијацијата на најдобри наставници од земјите на поранешна Југославија.

Разговорот со Баџакова прочитајте го на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот