X
 10.02.2020 Образование

Каков документ треба да се однесе во градинка откако ќе оздрави детето?

Дали треба да се носи документ во градинка дека детето е здраво, т.е. нема заразно заболување, откако ќе заврши неговото боледување? Но, и каков документ треба да се однесе? Овие две работи често ги збунуваат родителите зашто секоја градинка води своја политика, па од родителите се бараат различни работи, а во некои не се бара ништо. Така некои бараат резултати од брис од нос и грло, други - резултати дури од 2 последователни бриса, трети - потврда од матичниот лекар дека детето е здраво... Секоја градинка e со своја политика.

Прочитајте повеќе на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование