X
 10.05.2018 Здравје

Ортодонт д-р Зорка Чрчева-Димовска за Деца.мк: Како да се спречи циркуларен кариес на детските заби?

Млечните заби, иако се менуваат, имаат многу важна улога во растот и развојот на целиот дентофацијален систем. Доколку се расипат или прерано се изгубат, настануваат несакани последици врз трајните заби, а најчесто тоа е недостиг на простор за нивно правилно сместување.

Циркуларниот кариес на млечните заби е типичен за најраната детска возраст. Прочитајте ги советите од д-р Зорка Чрчева-Димовска на ОВОЈ ЛИНК.Рубриката на Деца.мк, „Совети од стоматолозите“ е поддржана од „Лакалут“

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Здравје