X
 11.03.2023 Образование

Бесплатни онлајн курсеви од Универзитетот „Харвард“

Повеќе онлајн курсеви од Универзитетот „Харвард“ може да се следат бесплатно на платформата „Ед-екс“. Може да се слушаат курсеви од областа на технологијата, литературата, екологијата и многу повеќе. Во продолжение се некои од најдобрите бесплатни онлајн курсеви од „Харвард“.

„Податочни решенија за општествени и економски проблеми“ (Big Data Solutions for Social and Economic Disparities)
„Вовед во вештачка интелигенција за 'Пајтон'“ (Introduction to Artificial Intelligence with Python)
„Вовед во компјутерски науки“ (Introduction to Computer Science)
„Вовед во програмирање со 'Пајтон'“ (Introduction to Programming with Python)
„Програмирање за веб со 'Пајтон' и 'Јаваскрипт'“ (Web Programming with Python and JavaScript)
„Наука со податоци: машинско учење“ (Data Science: Machine Learning)
„Вовед во наука со податоци со 'Пајтон'“ (Introduction to Data Science with Python)
„Животот и работата на Шекспир“ (Shakespeare's Life and Work)
„Предизвикот со климата и енергијата“ (The Climate-Energy Challenge)
„Користење 'Пајтон' за истражување“ (Using Python for Research).

Извор: Mashable
Насловна фотографија: Pixabay
Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование