X
 11.07.2018 Живот

Последици со кои ќе се соочат момчињата од Тајланд

Членовите на младинскиот фудбалски тим поминаа низ пекол. Повеќе од две недели беа заглавени во темната пештера на далечните северни долини на тропскиот Тајланд. Во пештерата немало ниту зрак светлина, момчињата биле гладни, а дишеле воздух кој бил исполнет со смрдеа на лилјаци.

За некое чудо, дванаесетте момчиња на возраст помеѓу 11 и 16 години успеале да се извлечат од пештерата со неколку физички повреди и заболувања.

За последиците со кои ќе се соочат момчињата од Тајланд прочитајте повеќе на Деца.мк
Тагови:

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот