X
 12.01.2019 Живот

Руски град окован во мраз поттикна битка за најдобра фотографија

Во рускиот град Саратов во тек е натпревар на социјалните мрежи за најстрашна фотографија од автомобили затрупани со снег или куќи оковани во мраз.

Овој град е погоден од рекордно високи количества врнежи на снег какви што не се видени во последните три децении, а тука се и температурите што осцилираат под и над нулата.

Градските служби задолжени за чистење биле неподготвени за врнежите, па сега објаснуваат дека ќе им бидат потребни барем две недели за чистење на снегот и мразот од покривите и од улиците.

Додека градот се бори со ситуацијата со своите ограничени извори, жителите си наоѓаат барем некаква утеха во катастрофата - можност за правење добри фотографии.

Подготвил: Билјана Арсовска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот