X
 12.02.2019 Живот

Се навредуваат, исмеваат, понижуваат... Сајбер-булингот воопшто не е наивен

Сајбер-насилството е еден вид триаголник бидејќи тука не се инволвирани само жртвата и насилникот, туку и секундарно истрауматизираната група на деца што е директно вклучена и се поистоветува со насилникот или, пак, пасивно следи и сочувствува со жртвата, но не зазема одбранбен став за да не ѝ се случи истото, објаснува психологот Христина Стефановска. Таа објаснува кога да се посомневаме дека детето е жртва, како да се помогне...

Прочитајте повеќе на Деца.мк


Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот