X
 12.08.2019 Живот

Ученички летувања: Задоволството што ги гледам моите ученици среќни е поважно од заморот

На овие одмори ги нема мама и тато. Децата имаат обврска секое утро навреме да стануваат, сами да си ја наместат постелата, да се измијат и да се средат за на појадок. Има ред, се знае што се прави во секое време. Ова ги прави поодговорни и понезависни и затоа е важно родителите да ги испраќаат своите деца на вакви летувања
Екскурзиите и летувањата организирани преку училиштето се паметат долго откако ќе се завршат. Дружењето во училиштето е убаво, но она дружење што се случува надвор од него е посебно искуство за секое дете поради поголемата слобода и затоа што времето поминатото со другарчињата е подолго.
Но, да се носат четириесетина ученици на летување не е лесно. Сепак, е многу убаво искуство и за нас, наставниците, што ги водиме, и за самите деца, вели Мирјана Симоновик, наставничката во училиштето „Тоде Хаџи Тефов“ од Кавадарци, која со години наназад носи деца на летување. Таа и нејзините колеги Сандра Колева и Гоце Крстев неодамна се вратија од Кожуф, каде што заедно со нивните ученици престојуваа во одморалиштето во Михајлово што се наоѓа во планината.

Прочитајте повеќе на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот