X
 14.01.2022 Култура

Уметник замислил како би изгледале историските градби доколку не биле уништени

Велат дека една фотографија вреди 1.000 зборови. Иако многу се пишувало за некои историски градови за кои сме слушнале сите, тешко е да ги замислиме.

Уметникот Евгениј Казанцев се обидува да ни ги доближи овие заборавени градови преку уметноста. Тој ги замислил некои од најпознатите историски градови (и некои митски градби) во сегашноста, односно претставил визија на нивниот изглед денес доколку не биле уништени.

Семирамидините висечки градини


Опсерваторија во Константинопол


Статуа на Зевс во Олимпија


Колос од Родос


Вавилонска кула


Атински акропол


Големата сфинга во Гиза


Големиот храм во Петра


Храмот на Артемида


Мавзолеј во Халикарнас


Извор: Bored Panda
Фото: Facebook (Printscreen)
Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура