X
 14.04.2020 Курсеви

Бесплатен онлајн-курс од Светската здравствена организација за упатства за оперативно планирање

Курсот е бесплатно понуден од Светската здравствена организација (СЗО).

Пакетот го воведува контекстот за потребата од координиран глобален план за одговор на појавата на Ковид-19 и ги обезбедува потребните упатства за спроведување Упатство за оперативно планирање за поддршка на подготвеност и одговор на една земја.

Овие упатства ги опишуваат приоритетните чекори и активности што треба да бидат вклучени во плановите за подготвеност.

Повеќе информации за процесот на аплицирање можете да најдете ТУКА.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Курсеви