X
 14.05.2020 Живот

Најдобрите фотографии од натпреварот за светска фотографија на природата „Бигпикчр“

Кога Калифорниската академија на науките го објави својот конкурс за натпреварот „Природна фотографија на природата“ за 2020 година, од фотографите побара да ги испратат нивните дела што ќе ја прослават и илустрираат богатата разновидност на животот на Земјата и ќе инспирираат акција за заштита и зачувување преку моќта на сликата.

Сега конкурсот заврши и резултатите се објавени, па може да се каже дека целта беше реализирана.

Ова се најдобрите фотографии што прво се појавија на „биоГрафик“, онлајн-списание за науката и одржливоста, кое беше официјален медиумски спонзор за натпреварот.

ГАЛЕРИЈА

Извор: Bored Panda
Фото: bigpicturecompetition.org | Facebook | Instagram
Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот