X
 18.02.2015 Образование

Најдобрите едукативни апликации за учење математика

По тестирање на десет различни математички апликации во училниците во период од повеќе недели, три биле издвоени како најдобри од страна на тимот на „Едудемик“. Тоа се: „Operation Math“, „Free Graphing Calculator“ и „DragonBox Algebra 5+“.


Ова се најдобрите апликации за учење и вежбање математика за оперативните системи „iOS“ и „Андроид“ бидејќи биле најкорисни, најинтересни и наједукативни.

„Operation Math“

Оваа апликација е лесна за користење и разбирлива. Таа дава добри вежби, но не дава многу објаснување за погрешните одговори, со што би се подобрило учењето.

„Free Graphing Calculator“

Апликацијата е интуитивна, според тимот на „Едудемик“, но таа повеќе е математичка алатка отколку направа за учење.

„DragonBox Algebra 5+“

Интуитивна е и има соодветни нивоа на тежина. Педагошки, децата учат алгебра додека учат да играат, а апликацијата нуди совети на својот блог со кој наставниците може да ги искористат вештините за играње како вештини за учење математика.


Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование