X
 18.02.2015 Образование

Студентски пленум и на УГД

Студентскиот пленум при УГД е организација од студентите за студентите, ги претставува нивните интереси, проблеми и е алтернатива на постојните студентски организации кои очајно си ја вршат работата.Пленумот функционира како демократско тело на гласовите на студентите кои до сега немале каде реално да ги адресираат своите идеи, па овој вид на организација е замислен еднакво да ги претставува сите.

Пленумот изразува солидарност со колегите од Пленумите во Скопје и Битола и најавува соработка кон остварување на заедничките цели - подобро високо образование за сите!

Официјална Фејсбук страна

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование