X
 23.02.2015 Уметност

Кубистички тетоважи базирани на животните приказни на луѓето

Најславните денови на кубизмот беа во почетокот на 20-от век, но постојат најмалку две лица кои се обидуваат да го оживеат денес - користејќи ја кожата на другите луѓе како платно.

 

тетоважа


Џејд Томлинсон и Кев Џејмс, се уметничко дуо кои создаваат прекрасни кубистички тетоважи кои овозможуваат ова некогаш револуционерно движење на уметноста повторно да оживее денес.

Тие имаат прекрасно објаснување за нивниот креативен процес: „Секоја уникатна тетоважа ја создаваме со нашата визуелна интерпретација на концепти и приказни обезбедени од страна на клиентот, кои имаат големо значење за таа индивидуа. Опфаќаме колку што можеме лични детали, и на секој дизајн му овозможуваме органски да развива современо парче на уметноста, а потоа сето тоа го префрламе на кожата“.

 

Линк до галеријата.

Подготвил: Тамара Мисирлиевски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Уметност