X
 04.03.2015 Образование

Каде се движат студентите низ светот?

Живееме во глобализиран свет кој постојано се движи. Се чини дека никој човек не останува на едно исто место.

 

инфографик


Студентите од целиот свет се особено подвижни. Тоа и го покажува овој инфографик - за тоа каде студентите се движат низ светот и каде се преселуваат. Инфографикот е основан според најновите податоци од UNESCO.

Како што можете да забележите, основната боја го прикажува рангирањето на земјата врз основа на бројот на студенти кои заминуваат. Внатрешната боја на кругот го покажува рангирањето на земјата врз основа на бројот на студенти кои доаѓаат во земјата.

 

1

Подготвил: Тамара Мисирлиевски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование