X
 08.03.2015 Образование

Како да ги завршите студиите во предвидениот рок?

Според податоците од Министерството за образование на САД, само 59% од студентите кои започнале со студиите во 2006 година дипломирале до 2012 година.


Кога би ги погледале податоците за студентите кои дипломираат за четири години, бројките се уште полоши. Зошто се случува ова?

Томас од „College info geek“ ги анализирал податоците. Тој вели дека еден од најважните фактори кои треба да ги земете предвид доколку сакате да дипломирате навреме е соодветно планирање.

Меѓу другото, треба да ја победите желбата за трошење време на социјални мрежи, да го извлечете најдоброто од предавањата, да фаќате добри забелешки и да ги читате учебниците поефективно.

Тука може да ја најдете и бесплатната книга наречена „10 чекори до добивање добри оцени (со помалку учење)“. Во продолжение погледнете го и видео водичот од Томас.Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование