X
 23.05.2015 Технологија

Игри кои ги учат децата да програмираат


36 милиони деца од целиот свет учествуваат во активностите на „Hour of code“, со што работат на своите вештини од областа на технологијата, кои би им ги зголемиле шансите за вработување во иднина. Но, повеќето деца не се заинтересирани за програмирање доколку тоа не им е интересно. Овие игри го прават програмирањето забавно и интересно.

ГАЛЕРИЈА


Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Технологија