X
 05.06.2015 Живот

Апел за помош на Пеце Роговски од Битола

pece

 

Пеце Роговски е 31 година од Битола, а пред околу една година беше опериран од туморозна творба -  лопосаркома миџсоидес на лева глутеална регија на пластична хирургија, во државната болница во Скопје. После тоа, тој беше опериран уште еднаш, после што следеше хемотерапија.


Терапијата траеше 7 месеци за што му беа потребни многу финансиски средства. Пред неколку месеци му беше дијагностицирана нова туморска вроба на карлица заедно со спиналниот канал, поради што повторно беше во Скопје на зрачење и за тоа беа потрошени 120.000 денари. Сега е потребна итна операција која чини 20.000 евра, а потребни се и финансиски средства за снимање и испитување, патни трошоци и сместување. Пеце е невработен и живее со неговата самохрана мајка која исто така не е вработена.

Броеви за донации
T-mobile: 070 143181
ONE: 075 143600
VIP: 077 143610

Сметка за донации во Македонија:

Роговски Пеце
290500007892819
ТТК Банка

200002877989992
Стопанска Банка А.Д. Скопје


А можете и да донирате на Indiegogo.com

Покажете ја вашата хуманост и спасете млад живот! 

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот