X
 19.06.2015 Образование

Како изгледа завршниот тест по математика во Србија?

Осмооделенците во Србија мораат да полагаат тест по математика како завршен испит. За решавање на 20 задачи тие имаат два часа - од 10 до 12 часот.

 

задача


Задачите кои биле на тестот биле целосно непознати и не биле дел од збирката за подготовка на испитот во кој се вклучени уште два тестови од други два предмети, носи максимално 10 бодови.

ЛИНК ДО ЗАДАЧИТЕ, НА КРАЈОТ СЕ ДАДЕНИ И РЕШЕНИЈАТА
Подготвил: Тамара Мисирлиевски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование