X
 18.08.2015 Технологија

Што се случува кога активизмот на социјалните мрежи ќе излезе од контрола?Социјалните мрежи се одличен начин на кој може да се побуниме против секаква неправда и да се бориме против неа. Но, понекогаш работите излегуваат од контрола.

Џон Ронсон објаснува колку често се претвораме во „дива група“ при бунењето во говор за ТЕД. Се чини дека треба да го преиспитаме начинот на кој комуницираме со другите корисници на интернетот. Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Технологија