X
 19.08.2015 Образование

Детски игри за развивање на мозокот


Поголемиот дел од децата не се заинтересирани да научат програмирање, а поголемиот дел од нив ќе имаат потреба да знаат програмирање кога ќе пораснат доколку го земеме предвид брзиот напредок на технологијата. Нешто од што децата не се уморуваат се игрите. Токму затоа, комбинацијата од игра и учење се чини како совршена.

ГАЛЕРИЈА


Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование