X
 21.08.2015 Култура

Жените кои ја пишуваа историјата


Жените започнаа да добиваат право на глас пред приближно еден век. Во векот кој следувал, многу жени покажале зошто тоа требало да биде сторено многу порано. Ова се жени кои ја менувале историјата со нивната храброст, сила и човечност, без разлика од очекувањата на општеството од нив.

ГАЛЕРИЈА

Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура