X
 20.09.2015 Живот

Кои се бегалците, зошто дојдоа и дали ќе ја преплават Европа?

филм

Во овој краток анимиран филм, објавен од UN агенцијата за бегалците, на доста едноставен начин се објаснети причините за бегалската криза којашто се случува во изминатиов период: од политичките причини за оваа ситуација, па се` до почетоците на големата миграција, и на крајот, точниот број на бегалците кои ги прифатија земјите.

Она што е најважно, филмот објаснува што би се случило доколку сите раселени луѓе одлучат да се преселат во Европа, што би значело тоа за европската економија, како и за социјалната и религиозната структура на европското население.

 

Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот