X
 27.09.2015 Образование

Студентите се решени, овојпат нема да молчат!

Студентскиот Пленум, со цел да ја актуелизира состојбата во која живеат нивните колеги и да привлечеме внимание од јавноста кон овој долги години игнориран проблем, одлучи да го прикаже студентскиот живот и мизерните услови во домовите преку филмот “Зелени ѕидови – црна храна”, во утре, на 28ми Септември во 20 часот, во паркот позади спортската салата Форца.

По завршувањето на проекцијата на филмот “Зелени ѕидови, црна храна” ќе има панел дискусија за мизерните услови во студентските домови и како да се реши овој голем проблем.

На панелот ќе се придружи и архитектот на студентскиот дом “Гоце Делчев”, Георги Константиновски, најавуваат од Студентски пленум.


ЛИНК до НАСТАНОТ

#ПoздрaвПленумци
#СтудентскиПрoблеми

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование