X
 02.10.2015 Образование

Визуелна историја на човековото знаење

Како се зголемува човековото знаење? Понекогаш, сè започнува со една идеја, која расте и се развива во повеќе гранки.

Мануел Лима ја истражува историјата на знаењето стара илјадници години, од јазиците до династиите. За да го претстави тоа, тој користи дрво од информации.

Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование