X
 26.10.2015 Живот

Секојдневни навики кои ќе ве направат попаметни

Корисник на „Quora“ прашал: Што би направиле да станете малку попаметни секој ден?


Читателите ги споделувале своите навики и идеи за да дадат одговор на ова прашање. Најдобрите одговори на прашањето според „Тајм“ се следниве:

1. Сетете се на 10 идеи секој ден.

2. Читајте весници.

3. Читајте поглавје од книга.

4. Наместо да гледате ТВ, гледајте едукативни видеа.

5. Станете претплатник на и-мејлови со интересни информации.

6. Проверете ги омилените извори за информации и знаење.

7. Споделете го она што сте го научиле со другите.

8. Направете листи за вештини кои сакате да ги научите сега и оние кои сакате да ги научите во иднина.

9. Напишете листа на работи кои сте ги постигнале.

10. Започнете листа со работи кои треба да ги започнете.

11. Запишете што сте научиле.

12. Стимулирајте го умот со задачи.

13. Учете онлајн-курсеви.

14. Зборувајте со некој кој ви изгледа интересно.

15. Дружете се со луѓе кои се попаметни од вас.

16. Направете нешто од кое се плашите.

17. Истражувајте нови места.

18. Играјте „паметни“ игри.

19. Издвојте време за да не правите ништо.

20. Имајте продуктивно хоби.

Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот