X
 11.11.2015 Технологија

Најсимнувани апликации во Македонија

Македонските корисници најчесто го користат мобилниот интернет за социјализација, доколку заклучиме според листата од најсимнувани апликации.


Помеѓу корисниците на „Ајфон“, најпопуларни бесплатни апликации се:

1. 360 Degree
2. Viber
3. Messenger
4. Facebook
5. Instagram
6. Snapchat
7. WhatsApp Messenger
8. YouTube
9. Blossom Blast Saga
10. Free Music - Mp3 Player & Streamer and Playlist Мanager

На „Google play“, најсимнувани апликации во Македонија се:

1. Viber
2. Messenger
3. Facebook
4. Instagram
5. WhatsApp Messenger
6. 360 Security Lite Speed Boost
7. Subway Surfers
8. AliExpress Shopping App
9. Real Guitar
10. Snapchat


Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Технологија