X
 12.11.2015 Култура

Филмовите кои најчесто се гледаат повеќепати

Секој знае филм кој може да го гледа повторно и повторно, по 20 пати без да му здодее. Интернет-страницата „Five thirty eight“ спровела анкета од над 1.000 луѓе за да дознае кои се најчестите филмови кои луѓето сакаат да ги гледаат повеќепати.


Од резултатите е составена листа од 25 филмови кои најчесто биле именувани од страна на корисниците како такви што не им станувале здодевни по повеќекратно гледање. Листата изгледа вака:

1. Star Wars  
2. The Wizard of Oz
3. The Sound of Music
4. The Lord of the Rings
5. Gone With the Wind
6. The Godfather
7. The Princess Bride
8. The Shawshank Redemption
9. Harry Potter
10. It’s a Wonderful Life
11. Forrest Gump
12. Grease
13. Dirty Dancing
14. Pulp Fiction
15. Titanic
16. The Lion King
17. Pretty Woman
18. Casablanca
19. The Matrix
20. The Notebook
21. Star Trek
22. Finding Nemo
23. Goodfellas
24. Pride & Prejudice
25. Caddyshack
26. The Avengers

Подготвил: Драгана Петрушевска
Тагови:

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура